A stressz ráncokat okoz?

0
1446

A stressz ráncokat okozhat, mert nagy mennyiségű kortizol, a stresszhormon lebonthatja a bőr kollagénjét és elasztint. A kutatások szerint a krónikus stressz növelheti a gyulladást, ami a bőr öregedését és a ráncok kialakulásának felgyorsítását okozza. Az öregedés, a genetika, a napfénynek való kitettség és az egészségtelen életmód megválasztása szintén okozhat ráncokat a bőrön. Ezt a cikket orvosilag felülvizsgálta Mona Gohara, MD, bőrgyógyász a Yale Orvosi Iskola. A ráncok akkor keletkeznek, amikor a bőr kötőszövetei  kollagén és elasztin lebomlanak. Ez a folyamat természetesen történik az idő múlásával, ezért hajlamosak vagyunk ráncokat növeszteni, ahogy öregszünk.

A kor azonban nem az egyetlen tényező, ami ráncokhoz vezethet. Genetika, napfény expozíció, dohányzás, és — igen-a stressz károsíthatja a fehérjét a bőrszövetben, és ráncokat okozhat. A stressz ráncokat okoz?
A pszichológiai stressz hatással lehet a bőrre. Nagy mennyiségű kortizol — a stressz hormon-lebonthatja a bőr kollagénjét és elasztinját,és ráncokat képezhet. Például egy tanulmány azt állapította meg, hogy a krónikus stressz negatív hatással lehet a bőr öregedésére, és ráncokat okozhat. Ez azért van, mert a stressz gyulladást okoz, és gátolja a szervezet azon képességét, hogy megjavítsa magát. Kutatások kimutatták, hogy a bőr öregedése gyakran kíséri a két-négy alkalommal növeli a plazma gyulladási szintek.

A ráncok kialakulása stresszt okoz

Krónikus stressz is vezethet inzulin rezisztencia, mondja Olga Bunimovich, MD, a bőrgyógyász a University of Pittsburgh Medical Center. A gátolt inzulin magasabb vércukorszintet okoz, hozzájárulva a glikáció nevű biológiai folyamathoz, amely gátolja a bőrszövet rugalmasságát, és a ráncok kialakulását korábban okozhatja, mint egyébként. Bunimovich megjegyzi, hogy a kumulatív stressz a COVID-19 egészségügyi válság, gazdasági problémák, valamint a társadalmi elszigeteltség okozhat ráncokat. Azt ajánlja, hogy aludjunk eleget, és próbáljunk elmélyülni a meditációban, hogy leküzdjük a stresszt.

A stressz csökkentése érdekében, Noelani Gonzalez, MD, a bőrgyógyász a Mount Sinai kórházban, azt is ajánlja, hogy gyakorolja és lépést tartson a szokásaival-különösen a skincare rutinok. Mi okoz még ráncokat?
Ha eléred a 20-as éveidet, a bőröd 1% – kal kevesebb kollagént termel minden évben. Az Elastin termelése is csökken, ahogy öregszik, és az izzadság-és olajmirigyek a bőrében elvesztik a funkcióképességüket. A genetika azt is meghatározza, hogy mikor és hány ránc jelenik meg. Gonzalez például azt mondja, hogy látott 20 év körüli betegeket ráncokkal, 40 év körüli embereket, akik alig ráncosak.

Életmód tényezők, amelyek felgyorsítják a ráncokat

Végül, van néhány életmód tényezők, amelyek felgyorsítják a ráncok, beleértve a. UV sugárzás. Becslések szerint a bőr látható változásainak 90% – át a nap okozta. Az UV sugarak felgyorsíthatják a bőr ráncosodását, ahogy lebontja a kollagént. Hogy megvédje a bőrét a naptól, a Cleveland Clinic azt javasolja, hogy viseljen naptejet, ha van UV expozíció, védőruházat, míg a közvetlen napfényben. Cigizek. Szerint Mayo Klinika, a nikotin a cigaretta korlátozhatja a vér áramlását a bőr, így nem kap a tápanyagokat, hogy maradjon egészséges. A cigarettában lévő vegyszerek  több mint 4000-en-károsíthatják a bőr kollagénjét és elasztinját is.

Egészségtelen diéta. A túlzott alkoholfogyasztás kimeríti a bőr az A-vitamin, amely súlyosbíthatja a ráncokat. A finomított cukorban, például a sütött édességben és cukorban, valamint a transzszénes vagy telített zsírokban gazdag élelmiszerek, mint például a vörös hús és a tejtermékek is hozzájárulhatnak a bőr öregedéséhez. Egy 2012-es tanulmány szerint a gyümölcsökben és zöldségekben magas étrend fogyasztása növelheti az antioxidánsok mennyiségét a bőrében, ami lelassítja a bőr öregedését. Lásd a kapcsolódó történeteket a bőr. A stressz okozhat csalánkiütést? Igen, stressz kiütésnek hívják.

A stressz nem okoz pattanásokat, de növelheti a kitörések kockázatát
Mi okozza a pattanásokat? A 3 fő ok, miért akne fordul elő. 12 módon a bőr reagálhat a stressz, szerint a bőrgyógyász. Igen, terhesség okozhat akne, de vannak biztonságos módja annak, hogy kezelni. Mi okozza a stye, a legjobb módja annak, hogy megszabaduljon egy.

A megelőzés kulcsfontosságú

Először is, a megelőzés a kulcs. A ráncok a kemény környezeti tényezőktől, például a napexpozíciótól és a szárazságtól eredhetnek. Tehát, mint része a szokásos rutin, fontos, hogy korlátozza a napexpozíció, valamint hidratálja a bőrt. Is, marad megfelelően hidratált, beleértve az antioxidánsok az étrend elősegítheti az egészségesebb bőrt. Egy másik tényező, hogy fontolja meg, adott esetben, leszokni a dohányzásról. A dohányzás miatt a szervezet hajlamos a kollagén lebomlásra, és végül lehetővé teszi a bőr gyorsabb öregedését. Mit tehetsz, ha már ráncos vagy, és csökkenteni akarod a megjelenésüket? Itt van néhány lehetőség, hogy fontolja meg.

Bőrhéj. A bőrhéj olyan vegyi anyagok, amelyek hámlasztják, majd támogatják a bőrt a ténylegesen lehámló le. Ez egészségesebb, kevésbé sérült bőrrétegeket fedez fel. Peels tartomány felületi mély, attól függően, hogy mennyire sérült a bőr kezdődik. Bőrsérülés. Ez egy olyan eljárás, amely súrlódással távolítja el a külső rétegeket a bőr, némileg, mint csiszolás őket le. Egy idő után a gyógyulás a bőr úgy néz ki, javult. Lézeres kezelés. A lézerterápia hatása hasonló a bőrhéjaihoz, de lézerenergiát használ kémiai alkalmazás helyett. Ez is az előnye, hogy támogatja a kollagén termelés az újabb réteg a bőr. A kollagén alapvető a bőr sima, szilárd megjelenéséhez.

Ultrahang kezelés. Az ilyen típusú kezelés, ultrahang energia használják, hogy ösztönözze a kollagén termelés a bőrön. Ez, ismét, segít a bőr toning. Botox injekció. A Botox és hasonló injekciók az arcizmok vagy az érintett terület ellazulásának elősegítésére szolgálnak. Az izomfeszültség nélkül a keletkező ráncok sokkal kevésbé észrevehetőek. Ezek az injekciók nem igényel ismételt kezelések, mivel nem tartós.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here