Idősebb testmozgás és fitnesz

0
1950

Nem számít a korod, sosem késő, hogy fitt legyél. Ezek a könnyű tippek segítenek a biztonságos kezdésben, hogy szórakoztató.Sok oka van annak, hogy miért lassítunk, és a korral egyre inkább ülő helyzetbe kerülünk. Lehet, hogy az egészségügyi problémák, súly vagy fájdalom problémák, vagy aggódik a leesés. Vagy talán azt hiszed, hogy a testedzés nem neked való. De ahogy öregszel, az aktív életstílus fontosabbá válik, mint valaha az egészséged szempontjából.

Egy svéd tanulmány azt állapította meg, hogy a fizikai aktivitás volt az első számú hozzájáruló a hosszú élettartam, hozzátéve, extra éveket az életedben—még akkor is, ha nem kezdi el gyakorolni, amíg a végzős években. De egyre aktív, nem csak arról szól, hozzátéve éve, hogy az élet, ha van élet az évben.

Növelheti energiáját, fenntarthatja függetlenségét, megvédi a szívét

A mozgás növelheti az energiáját, fenntarthatja függetlenségét, védheti a szívét, valamint kezelheti a betegség vagy fájdalom tüneteit, valamint a súlyát. A rendszeres testmozgás jót tesz az elmének, a hangulatnak és a memóriának is. Fizikai egészségügyi ellátások. Segít fenntartani vagy lefogyni. Ahogy az anyagcsere természetesen lelassul a korral, az egészséges testsúly fenntartása kihívás. A testmozgás növeli az anyagcserét, növeli az izomtömeget, segít több kalóriát égetni.Csökkenti a betegség és a krónikus betegség hatását.

Az emberek ki gyakorlat általában jobb immunrendszer, valamint gyomor működését, jobb, ha a vérnyomás, valamint a csont sűrűsége, valamint egy kisebb kockázata az Alzheimer-kór, a cukorbetegség, az elhízás, szívbetegség, a csontritkulás, valamint egyes rákos megbetegedések. Növeli a mobilitást, a rugalmasságot és az egyensúlyt. A testmozgás javítja az Ön erejét, rugalmasságát és testtartását, ami viszont segít az egyensúlyban, a koordinációban, valamint a zuhanás kockázatának csökkentésében. Erő képzés is segít enyhíteni a tünetek a krónikus körülmények, mint például az ízületi gyulladás.

Mentális egészségügyi ellátások. Javítja az alvást. Minőségi alvás elengedhetetlen az általános egészség. A rendszeres tevékenység segít gyorsabban elaludni, mélyebben alszik, energikusabban ébred és felfrissül. Feldobja a hangulatot és az önbizalmat. A testmozgás egy hatalmas stresszoldó, és a termelt endorfinok segíthetnek csökkenteni a szomorúságot, depressziót vagy szorongást. Az aktív és az erősség érzése segít magabiztosabbá válni. Elképesztő dolgokat tesz az agyért. Tevékenységek, mint a Sudoku vagy keresztrejtvény rejtvények segíthet, hogy az agy aktív, de kevés közel áll a jótékony hatását testmozgás az agyban. Segít az agynak olyan változatos funkciókat biztosítani, mint a multitasking és a kreativitás, és segít megelőzni az emlékezetkiesést, a kognitív hanyatlást és a demenciát.

A rendszeres testmozgás fenntartása bármilyen életkorban kihívást jelenthet

Az aktív kezelés akár az agyi rendellenességek, például az Alzheimer-kór progressziójának lassítását is segítheti. A rendszeres testmozgás megkezdése vagy fenntartása bármely életkorban kihívás lehet-és nem lesz könnyebb, ahogy öregszel. Előfordulhat, hogy az egészségügyi problémák, a fájdalom vagy a sérülésekkel vagy az elesésekkel kapcsolatos aggodalmak elbátortalanítják. Ha még sosem edzett, talán nem tudja, hol kezdje, vagy talán azt gondolja, hogy túl öreg vagy, vagy gyenge, és soha nem tud megfelelni a normáknak, amiket fiatalabb korában felállított. Vagy csak azt gondolod, hogy a gyakorlat unalmas.

Bár ezek jó oknak tűnhetnek arra, hogy lassítsunk és lazítsunk, ahogy öregszünk, még jobb okai vannak a mozgásnak. Ha aktívabbá válik, a hangulat élénkebbé válik, enyhíti a stresszt, segít a betegség és a fájdalom tüneteinek kezelésében, és javítja az általános jóléti érzékelését. És a testedzés jutalmainak aratása nem kell kimerítő edzéseket vagy edzőtermi kirándulásokat magában foglalnia. Az előnyökhöz juthatsz, ha több mozgást és aktivitást adsz az életednek, még kis mértékben is. Nem számít a korod vagy a fizikai állapotod, soha nem késő, hogy a tested mozogjon, növelje az egészséged és a kilátásaid, és javítsa a korod.

A testmozgás elősegíti az edzések érdekes megjelenését és az általános egészségi állapotát

Aktívnak maradni nem tudomány. Ne feledje, hogy a különböző típusú testmozgások keverése mind az edzések érdekességét, mind pedig általános egészségét segíti. A legfontosabb, hogy megtalálja tevékenységek, hogy élvezik alapján a négy épület blokkok fitness. Ezek a következők: egyensúly. Az a helyzet, hogy fenntartja az állóképességet és a stabilitást, függetlenül attól, hogy mozdulatlan vagy mozog. Próbáld ki a jógát, a Tai Chi-t, és a testtartási gyakorlatokat, hogy magabiztosságot nyerj az egyensúlyoddal.

Miért jó neked: javítja az egyensúlyt, a testtartást és a járás minőségét. Csökkenti a zuhanás és a vízeséstől való félelem kockázatát is. Mi ez: használ nagy izomcsoportok ritmikus mozgások egy ideig. A kardio edzés felpörgeti a szívedet, és lehet, hogy egy kicsit nehezen kapsz levegőt. Ide tartozik a gyaloglás, a lépcsőmászás, az úszás, a túrázás, a kerékpározás, az evezés, a tenisz és a tánc. Miért jó ez neked: segít enyhíteni a fáradtságot és a légszomjat. Elősegíti a függetlenséget azáltal, hogy javítja az állóképességet a napi tevékenységek, mint a gyaloglás, háztisztítás, megbízások.